KEITTIÖN UUSI ILME COSENTINO DEKTON 

KEITTIÖN UUSI ILME COSENTINO DEKTON 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ COSENTINO DEKTON JA BLAU INTERIOR

 

Nelisen vuotta sitten remontoitu rivitalokeittiömme kaipasi uudistusta, eritoten toiveenani oli laadukas ja käytössä huoleton kivitaso.  Pääsin muutama vuosi sitten käymään pressimatkalla Espanjassa Cosentinon tehtaalla tutustumassa erilaisiin kivitasoihin ja niiden valmistamiseen.  Siitä asti haaveissani oli Cosentinon Dekton-taso.  Kävin keväällä Cosentinon Suomen showroomilla katsomassa malleja ja päädyin Dektonin Bergen-sävyyn, joka on tunnelmaltaan marmorinen, mutta sävyltään perinteistä Carraraa pehmeämpi, hieman ruskeaan taittava. Ajattelin, että sen lämpö tekisi hyvää mattamustan keittiön viileydelle ja vanhan tammiparketin sävymaailmalle.  Ja juuri näin, sävy on täydellinen.

Tässä hieman faktaa Dektonista: Dekton® by Cosentino on innovatiivinen ja erittäin kompakti pinta sisustuksen ja arkkitehtuurin tarpeisiin. Se on valmistettu ekslusiivisella hiukkasten sintrausmenetelmällä, joka on innovatiivinen tiivistysprosessi. Dekton® on valmistettu raaka-aineiden hienostuneesta seoksesta, jota käytetään lasin, seuraavan sukupolven posliinien ja kvartsipintojen valmistukseen. Dekton®: lla on erinomaiset tekniset ominaisuudet: se kestää UV-säteilyä ja lämpöä, ei naarmuunnu, ei tahraannu eikä ime vettä. Dekton®: sta voidaan luoda uudelleen kaikenlaisia värejä korkeatasoisesti. Dektonia valmistetaan isossa levykoossa 320 cm x 144 cm ja viidessä paksuudessa: 0,4 cm, 0,8 cm, 1.2 cm, 2 cm ja 3 cm. Se on täydellinen materiaali sekä sisä- että ulkokäyttöön: julkisivuihin, päällysteisiin, verhoiluun, työtasoihin, altaisiin.

Yhteistyökumppanina oli tässäkin projektissa, kuten makuuhuoneen kaapistojeni uudistamisessa, kotimainen Blau Interior, jonka tapaan toimia olen aina ollut tosi tyytyväinen. Hommat sujuivat aikataulussa tälläkin kertaa.  Taso mitattiin, valmistettiin ja asennettiin kesälomamme aikana, kun itse asuimme saaressa. Päätimme Blaun Pirjon kanssa viimeistellä kaapistot uusin vetimin, mattamustat vetimet jatkavat samaa tyyliä kuin makuuhuoneeseen valitsemani messinkiset. Vetimet valitsin Blaun valikoimasta.  Uusimme myös integroitujen jääkaapin ja pakastimen vetimet, sillä nuppivetimet olivat käytössä osoittautuneet haastaviksi painavien ovien avaamiseen. Vaihdoimme mustat isommat kahvamaiset vetimet, nekin Blaun valikoimasta. Valkoiset Savon  tyylikkäät pistorasiat upotettiin kivitasoon.

Samalla kun taso irroitettiin oli helppoa uusia allas ja hana. Meillä jo neljä vuotta käytössä ollut Grohe Blue Home monitoimihana on osoittautunut hyväksi valinnaksi ja päivitimme sen kuparinsävyiseen Grohe Blue Home-hanaan. Hanasta tulee normaaliin tapaan tavallista kylmää ja kuumaa hanavettä, mutta myös kylmennettyä vettä sekä kuplavettä.  Grohen valikoimasta löysin myös upean kuparisen tiskialtaan, joka asennettiin kivitason alle.  Olen kokonaisuuteen valtavan tyytyväinen.  Kerron lisää hanasta ja altaasta seuraavassa postauksessa.

Keittiön uudistus sai viimeisen silauksen uudesta matosta. Aito tummasävyinen matto on Mattocenterin valikoimasta.  Valkoinen matto on Sera Helsigin.  Värikäs maalaus on taiteilija Johnny Ramstedtin.

Kivitaso Cosentino Dekton Bergen / Blau Interior. Vetimet Blau Interior. Sähköpistokkeet Savo.

Allas ja Grohe Blue Home-hana Grohe.

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ COSENTINO DEKTON BERGEN JA BLAU INTERIOR

 

Merkitty: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,