PEHMEIDEN SÄVYJEN KOTI 

PEHMEIDEN SÄVYJEN KOTI 

Kaupallinen yhteistyö POF Interior ja Lujatalon kanssa. 

 

Monipuolisten palveluiden ääreen rakennetun Lujatalon Pirkkalan Laamannin kerroksiin on sisustettu malliasunto, kolmio, johon pääsin tutustumaan.

Lujakodeille tyypillisesti asunnossa korostuvat sujuvan arjen mahdollistavat ratkaisut, sekä yhteistä tekemistä ja olemista helpottavat tilat. Asunnon värimaailma on pehmeä, ja tunnelma syntyy seinämaaleiksi valituista väreistä. Sisustuksen sävyt jatkavat seiniin valittuja sävyjä hiekanruskeaa, vaaleansinistä ja tehovärinä on käytetty poltettua oranssia.

 

Lujatalon Pirkkalan Laamannin toiseen kerrokseen sisustetun mallikodin tilat jakautuvat kolmeen huoneeseen, avokeittiöön, eteiseen ja kylpyhuoneeseen. Suurin huoneista on olohuone, jonka reunaan on sijoitettu avokeittiö. Valoisaan tilaan mahtuu hyvin myös ruokailutila.  Makuuhuone on olohuoneen vasemmalla puolella ja käytävän varrelle, eteisen tuntumaan, sijoittuu toinen pienempi huone, joka malliasunnossa on sisustettu työhuoneeksi.Huonetta voisi käyttää myös vaikkapa lastenhuoneena toteuttamalla kekseliään kiinteän vuoderatkaisun viistoon tilaan.  Eteinen on avara ja L-muotoinen.

Uudenaikaiset Lujakodit on rakennettu Pirkkalassa jo olevien monipuolisten palvelujen ääreen. Lujatalo aloitti kolmen kerrostalon rakentamisen Pirkkalan keskustakorttelissa vuonna 2020 ja maaliskuussa 2022 valmistuu Asunto Oy Pirkkalan Laamanni Suupantien reunassa. Lisäksi rakenteilla on Asunto Oy Pirkkalan Kirjuri/Asunto Oy Pirkkalan Notaari. Vaaleiden kerrostalojen keskellä hehkuu myös jo muotonsa saanut Pirkkalan uusi punainen maamerkki, kunnantalon toimistotilat sisällään pitävä Lautamies. Korttelin pihakannen alle katseilta piiloon tulee pysäköintihalli, jonne asukkaat saavat yhteiskäyttöauton.

 

Laamannin ikkunoista aukeaa näkymä ostoskadulle ja vain kadun ylittämällä olet hetkessä torilla. Lähirakennuksissa on lukuisia ruokakauppoja ja kahviloita. Bussipysäkit reunustavat katuja, raitiovaunukin on suunnitteilla ja terveyskeskukseen sekä kirkkoon on kävelymatka. Alueelta löytyy monipuolinen valikoima palveluita ja kauppoja, useita lounaspaikkoja sekä pääkirjasto aivan torin laidalta.  Korttelin lähellä on vapaa-ajankeskus, jossa on keskusurheilukenttä tenniskenttineen. Vähäjärven ranta on kivenheiton päässä, ja ulkoilualueelta löytyy uimaranta, veistospuisto ja beach volley -kenttä. Keskusurheilukentältä alkaa lenkkeilyreitti, ja talvella Pirkkala ylläpitää reiteillä hiihtolatuja. Golfaajaalle sijainti on mitä parhain, sillä matkaa Pirkkalan golfkentälle on vain 4 km.

Sain kutsun tutustumaan Laamanniin sisustettuun kolmen huoneen ja keittiön malliasuntoon. Sisustamisesta vastaa POF Interiorin sisustussuunnittelija Sofia Ala-Ajos. Pohdin mielessäni kuvitteellista pariskuntaa, joka asuntoon muuttaisi. Näin parin, jonka lapset ovat ehkä jo aikuistuneet, ja muuttaneet omilleen, ja kaksin on tarve toimivalle kaupunkikodille.  Pariskunnalla on ehkä kakkoskoti, vaikkapa järven rannalla, ja sinne vetäydytään etätöihin ja varsinkin vapaa-ajalle. Kaupunkikodin tilat saavat olla napakat ja toimivat. Makuuhuone on avara ja valoisa, ja työhuone on helppo sisustaa toimivaksi kotitoimistoksi. Lähiympäristön palvelut houkuttelevat helppoudellaan, kaupassa voi piipahtaa minuuteissa, ja urheilun suhteen valinnanvaraa on laajalti.

 

 

”Mielessäni syntyi ajatus tehdä sisustus ilman yhtäkään mustaa tai harmaata yksityiskohtaa. Halusin käyttää luonnosta inspiroituneita hiekan sävyjä, sekä kesätaivaan ja veden sinisiä värejä.” Sofia Ala-Ajos, sisustussuunnittelija

-Inspiraatio iski, kun selailin keväällä Tikkurilan nettisivuja, ja näin vuoden 2021 Color Now värit. Ihastuin erityisesti vuoden väriin Cumulukseen, ja valitsin sen kohteen pääväriksi. Mielessäni syntyi ajatus tehdä sisustus ilman yhtäkään mustaa tai harmaata yksityiskohtaa. Halusin käyttää luonnosta inspiroituneita hiekan sävyjä, sekä kesätaivaan ja veden sinisiä värejä. Koska malliasunto valmistui vasta syksyllä, otin kontrastiksi mukaan myös hieman ruskaan taittavaa oranssia. Asunnon värimaailmalla halusin luoda kepeää tunnelmaa, joka veisi ajatukset rentoon lomailuun ja huolettomaan elämään, Sofia sanoo.

”Värien käyttö vaatii osaamista sekä harjaantunutta taitoa, ja moni onnistunut värikkäämpi sisustus onkin tehty yhteistyössä sisustussuunnittelijan tai sisustusarkkitehdin kanssa. ”

 Oman työni kautta, sisustustoimittajana suomalaisissa kodeissa vierailleena, olen vuosien mittaan nähnyt lukuisia mustalla, harmaalla ja valkoisella sisustettuja koteja. Omankin kotini sisustus on aina luottanut tähän vahvaan mustan ja valkoisen väripariin. Musta ja valkoinen ovat viime vuosina näkyneet sisustuksessa ja sisustajan silmä on tottunut näkemään monokromaattisia sekä ajattomia sisustuksia.  Värien käyttö vaatii osaamista sekä harjaantunutta taitoa, ja moni onnistunut värikkäämpi sisustus onkin tehty yhteistyössä sisustussuunnittelijan tai sisustusarkkitehdin kanssa.

 

Tässä asunnossa sisustussuunnittelija Sofia Ala-Ajos kannustaakin kävijöitä leikkimään ajatuksella väreistä kodin pinnoissa ja korostaa, että raikkailla ja uuden oloisilla väreillä voi myös tehdä elegantin ja arvokkaan kodin. Seiniin on valittu vaaleansinistä Y354 Cumulus-sävyä niin olohuoneen toiseen pitkään seinään, ruokatilan taustaksi ja myös makuuhuoneeseen sekä työhuoneen taustaseinäksi.  Olohuoneen toinen pitkä seinä maalattiin oljensävyisellä beigen sävyllä ja eteisessä sekä työhuoneeseen eteisestä jatkuvalla seinällä on hiekansävyä.

 

 

Mistä sitten erityisesti pidin? Olohuoneen pehmeä tunnelma ja varsinkin ruokatilan osuus oli mieleeni. Pyöreä pöytä on loistava ja tilaa säästävä ratkaisu tilaan, jossa on avokeittiö ja olohuone samassa.  Itselläni sattuu olemaan sama pöytä, ja pidän siitä kovasti. Oma pöytäni tosin on tyttären kodissa sijoitettuna. Samettiverhoillut ruokapöydän tuolit ja kiva astiakaappi loivat seesteisen kokonaisuuden. Omassa kodissani astiakaappi on yksi hallitsevimmista kalusteista, korkeutensa ja muutenkin suuren kokonsa vuoksi ja tuntui kivalle nähdä keveä vaihtoehto, joka oli matala ja leveä. Myös astiakaapin lasiset pinnat luovat keveää tunnelmaa.

 

 

Olen jo vuosia pohtinut omankin kodin seinäpintojen maalaamista, ja aina työn vuoksi sävykkäissä kodeissa käydessäni saan uuden inspiraation asian toteuttamiseen. Vaaleansininen Cumulus-seinämaali oli itselleni aluksi hieman vieras valinta, mutta sopi tilaan kivasti. Vastapäisen suuren seinän sävy sen sijaan tuntui houkuttelevalta ajatukselta kokeilla jopa omaan kotiini. Työhuoneen maalisävy toimii tilassa kuin tilassa, ja sillä maalaisin kodissani vaikka olohuoneen seinäpinnat.   Maalaaminen on nopea ja helppo keino muuttaa kodin ilmettä, vaikka yhden viikonlopun aikana.

”Trendikkäin listoittaa seinänsä vanhan mallin mukaan Wallark:in listoilla, ja ylimaalaa koko huoneen seinäpinnat, ehkä ovetkin karmeineen, tarkoin valitulla sävyllä.”

Seinäpintojen maalaus on palannut voimakkaana trendinä sisustuspuolelle ja se liittyy vahvasti myös listoituksien käyttöön huonepinnoissa. Trendikkäin listoittaa seinänsä vanhan mallin mukaan Wallark:in listoilla, ja ylimaalaa koko huoneen seinäpinnat, ehkä ovetkin karmeineen, tarkoin valitulla sävyllä. Nyt trendinä on useampien seinäpintojen maalaaminen, mutta huoneen ilme muuttuu merkittävästi yhdelläkin tehosteseinällä. Rohkein maalaa sisäkatonkin.

Sisustustoimittajana kiinnitän vahvasti huomiota kalusteisiin ja niiden pareina käytettyihin valaisimiin sekä mattoihin. Kalusteen ilme kun muuttuu voimakkaasti riippuen siitä mihin se yhdistetään. Täällä ihastuin erityisesti vaaleansinisten katto-ja pöytävalaisimien käyttöön, ne toimivat hienoina detaljeina monissa tämän asunnon tiloissa. On kiva ajatus valita yksi valaisinmalli, ja toistaa sitä eri muodoissaan kodin eri tiloissa. Täällä valaisinta löytyy niin olohuoneen katosta kuin ruokatilan astiakaapin päältä, työhuoneen tasolta ja eteisen senkin päältä. Pidin kovasti myös astiakaapin ja metallisen konsolipöydän sävyistä. Kaikista eniten ihastuin pehmoisen pörröiseen nojatuoliin, jonka ottaisin heti omaan kotiini.

 

Kohde: Pirkkalan Laamanni 

Asunto: A4 3H+KT+PARV. 64m2 

Rakentaja: Lujatalo

Teksti: Sisustustoimittaja Jonna Kivilahti Mrs Jones – blogi 

Sisustus: Sisustussuunnittelija Sofia Ala-Ajos / POF Interior 

Kuvat: Kuvaaja Samu Kaipio / POF Interior 

Kaupallinen yhteistyö @lujakoti ja @pofinterior

#lujatalo #lujakoti #pirkkala #pirkkalanlaamanni

#pofinterior #tehtävänäkoti

#sisustuslehti #sisustusblogi

#uudiskohde #kerrostalokoti #kodinsisustus #myyntisisustus

#sisustusinspiraatio #sisustusideat

 

 

 

Merkitty: , , , , , , , , , , , , ,