PIHAN UUSI ILME

PIHAN UUSI ILME

 

ATRIUMPIHAN UUSI ILME

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ KEKKILÄ

Rakastan 60-lukuisen rivitalomme atriumpihaa, sillä se luo yksityisen keitaan kaupunkikotimme keskelle. Kodin ikkunat aukeavat atriumpihalle niin olohuoneen, ruokatilan kuin keittiön ja työhuoneen osalta.  Piha on valoisa ja tilava, luulisin sen koon olevan  noin 70 m2.  Aiemmat asukkaat ovat rakentaneet pihalle lasisen osuuden, lasitalon, ja suuret luonnonkivistä muuratut altaat, joista toisessa kasvaa ikivihreitä havukasveja ja toisessa lähinnä yrttejä ja raparperia.  Lasitalosta olen aina pitänyt, koko 11 vuotisen asumisemme ajan, mutta luonnonkivistä muuratut altaat oli tarkoitus aikanaan jo purkaa. No ei purettu, ja ehkä onneksi. Olen vuosien mittaan oppinut arvostamaan havukasvien luomaa japanilaishenkistä eleettömyyttä. Toinen allas, tuo keittiön ikkunoiden edessä oleva, oli alunperin täynnä ruusuja. Ruusut annettiin pihoille, jonne ne paremmin sopivat ja korvasin ne yrteillä, tomaateilla, raparpereilla ja kasvoipa joskus pihalla zuccinejakin.

Viime kesänä pihan laittaminen jäi jotenkin sivuosaan kun olimme niin paljon saaressa.  Nyt koronakaranteenin vuoksi piha muistutti olemassaolostaan kun vietin lähes 10 viikkoa kaikki päivät kotitoimistolla, aivan atriumpihan äärellä.  Nyt oli juuri oikea aika uudistaa pihaa!

Kivassa yhteistyössä Kekkilän kanssa sijoitin kaksi KEKKILÄN VIHERLAATIKKOA lasitaloon. Olen vuoden, kahden aikana tullut tutuksi viherlaatikoiden kanssa, sillä kasvihuoneessa saaressa on ollut kaksi sellaista. Viherlaatikot toimivat saaressa mitä parhaiten, sillä laatikossa on paljon multaa ja sen kosteana pitäminen on siten vaivattomampaa kuin useiden erillisten ruukkujen.   Istutin viherlaatikoihin tomaatintaimia, jotka saavat kasvaessaan tukea Kekkilän Laine-vihertuesta.  Etualalla on mix-yrttejä, jossa useampi laatu on istutettu samaan taimiruukkuun.

Suuret luonnonkiviset altaat saivat viimeistellyn ilmeen kun peitin hiilenmustalla Kekkilän Koristekatteella kaikki pinnat.  Näin olen toiminut aiempinakin vuosina ja olen ollut katteeseen tosi tyytyväinen. Musta kate tuo aavistuksen lisää japanilaista twistiä havupuiden sekaan.

Viimeistelin pihan ilmeen valkoisilla koristekivillä,  (Iso Koristekivi Helmenvalkoinen) joilla peitin kaikkien ruukkujen multapinnan.  Ilme on huoliteltu, kastelu helppoa ja valkoinen pinta antaa ruukuille tosi kivan ilmeen.

Kekkilän Viherlaatikon ilmettä on kehitetty hieman, aiemmin korkista valmistettu hylly on uudessa mallissa vanerinen ja paremmin ulkonakin olemista kestävä ratkaisu. Uudistuksen vuoksi Viherlaatikko on hetken aikaa ollut hieman hankalammin saatavilla, mutta tehtaalta saapuu uusi erä viimeistään kesäkuun puolivälissä, kuulin uutisia Kekkilästä.

Kurkkaa laatikkoa linkistä: https://www.kekkila.fi/tuotteet/viherlaatikko/

 

Vastaa