KAHVI, KIERRÄTYS JA VASTUULLISUUS

 

 

 

 

KAHVIA, KIERRÄTYSTÄ JA VASTUULLISUUTTA

Kahvihullun arki koostuu lukuisista kupeista cappuchinoa, lattea ja espressoa. Olen Nespresso-koneen lumoissa ja viime talvena uusittuun keittiööni suunnittelin aamiaiskaapin, johon mahtuu peräti kaksi kahvikonetta rinnakkain. Itse käytän Nespresso Barista-konetta, jolla vaahdotan maidon erikseen kannussa ja valutan kahvin kapselista tuttuun tapaan. Muu perhe on tottunut perinteiseen Nespresson koneeseen ja sekin on käytössä päivittäin.  Ja mitä tästä seuraa…no kahvia tietenkin mutta myös tyhjiä kapseleita. Meillä kuluu päivässä helposti kymmenkunta kapselia. 

Kiinnitin huomiota tähän kapseliasiaan jo aiemmin kun sain tiedotteen, jossa kerrottiin seuraavaa: 

”Nespresso-kahvikapselit voi kierrättää sataprosenttisesti kahvinpuruineen pienmetallinkeräyspisteissä ja ekopisteissä Suomessa valtakunnallisesti. Suomessa on yli 20 000 pienmetallin keräyspistettä, joissa voit kierrättää käytetyt Nespresso-kahvikapselisi. Kahvinpuru toimii alumiinin sulatusprosessissa polttoaineena, jolloin säästyy energiaa. Suomessa käytetyt Nespresso-kahvikapselit valetaan alumiiniharkoiksi teollisuuden jatkokäyttöön. Nespresso ei ole valinnut kapselien materiaaliksi alumiinia vain siksi, että se suojaa ja säilyttää laatukahvin aromit ja maut parhaiten, vaan myös siksi, että se on ympäristöystävällinen rajattoman kierrätettävyytensä ansiosta.” 

Rupesin seuraamaan kertyvien kapselien määrää ja päätin kerätä ne omaan paikkaansa kierrätystä varten.  Nyt Nespresso on valmistanut myös oman sylinterin muotoisen astian, johon kapselit voi kerätä ja siitä helposti kaataa kierrätysastiaan.  Kokemuksia sen käytöstä lisään instagramiin. 

Tärkeää tietoa minulle oli myös tämä: 

”Alumiini on loputtomiin kierrättävä materiaali ja sitä voidaan kierrättää aina uudelleen ja uudelleen. Kierrätetyistä Nespresso-kahvikapseleista valmistetaan uusia Nespresso-kahvikapseleita sekä erilaisia tuotteita ja kompenentteja teollisuuden jatkokäyttöön. Nespresso-kahvikapselit eivät kuormita luontoa tai aiheuta jätevuoria sataprosenttisen kierrätettävyytensä ansiosta. Nespresso on luonut käyttämälleen alumiinille täyden kierrätysketjun. Nespresson Dharkan-kahvikapseleista valmistetaan mm. laadukkaita ViktorInox-veitsiä.”

Ja tälläisen oranssin Victorinox- linkkarin sain Nespressolta kokeiltavaksi aiemmin ja jotenkin se konkretisoi asian. Kierrätetyistä kapseleista valmistetaan ihan oikeita tavaroita. Lisätietoa aiheesta löydät Nespresson nettisivujen vastuullisuusosiosta: https://www.nespresso.com/fi/fi/our-choices/

ja kuten jo instagram stories puolella lupasin: LUPAAN OLLA HEITTÄMÄTTÄ YHTÄÄN KAPSELIA ENÄÄ ROSKIKSEEN. elikkä kierrätykseen menevät alumiinikapselit tästä eteenpäin. 

/kaupallinen  yhteistyö Nespresson kanssa instagramissa/

 

 

Merkitty: , , , , , , ,
One comment on “KAHVI, KIERRÄTYS JA VASTUULLISUUS
  1. kaffemacchiato sanoo:

    Voisit vielä lisätä tähän linkin, mistä voi tarkistaa lähimmän pienmetallikirrrätyspisteensä!

Vastaa