MUSTA KEITTIÖ

 

Uusi musta keittiöni on nyt ollut reilun kuukauden verran käytössä lapsiperheen arjessa.  Pidän keittiön kalustemaisesta ilmeestä, se rauhoittaa sisustuksellista  kokonaisuutta. Muutenkin mustavalkoiseen kotiin se sopii paremmin kuin hyvin.

 

Valitsimme Rautakeskon keittiösuunnittelijan Anne Mukkulan kanssa Cellon mustat keittiökaapistot ja -tasot, integroitavat koneet Electroluxilta ja altaan Stalan  mallistosta. Allas on mustaa komposiittia. Hana on Grohen mallistosta ja sen hanasta saa niin hiilihapollista, suodatettua kuin tavallista vettä.  Mallin nimi on Grohe Blue Home.  Kuutio-liesituuletin on Savon mallistoa ja pidän siitä paitsi graafisen muodon myös kaukosäätimen vuoksi.   

 

 

Näin K-Raudan Cello-keittiöiden valikoimassa tämän mattamustan nanolaminaattikaapiston ja innostuin ajatuksesta, että kaikki keittiön pinnat voisivat olla sama materiaalia, niin  kaapit, laatikot, tasot kuin peitelevytkin.  Nanolaminaatin etuna on myös se, että mahdolliset naarmut ja kolhut saa korjattua silitysraudan avulla kuumentamalla. 

 

 

Keittiön pohjaratkaisu muuttui siltä osin että halusin siirtää kaikki koneet keittiön takaseinälle.  Takaseinästä tehtiin täyskorkea ja kaikki Electroluxin keittiökoneet integroitiin kaapistoihin. Yläkaappeihin saan nyt piilotettua vadit ja maljakot.  Korkeiden kaaappien sisään integroitiin Electroluxin tiskikone ja uuni sekä jää-ja pakastinkaappi.  Myös viinikaapille tehtiin optio yhteen kaappiin, jos innostun sellaisen hankkimaan.  Kaikki sokkelit valitsin mustana ja vetimet metallinsävyisinä.  

Entisten jääkaapin ja pakastimen paikalle suunnittelimme Annen kanssa Cello-aamiaiskaapin, jonne saan piiloon kahvikoneet ja blenderit jotka ovat päivittäisessä käytössä.  Kaapin taso tehtiin samasta materiaalista kuin kaappien ovet ja näin se on armollinen myös vettä käyttävän kahvikoneen alla.

 

Teksti Jonna Kivilahti Kuvat Krista Keltanen

Keittiön muutos on kaupallinen yhteistyö Instagramin puolella. 

Keittiö Cello-keittiö, K-rauta / Hana Grohe / Allas Stala / Flekti Savo / Mustat Muubs astiat Living24/7 / matto ja keittiöpyyhe Sera Helsinki / Kahvikone Nespresso / Blenderi OBH Nordica

 

 

Merkitty: , , , , , , , , ,

Vastaa