KEKKILÄ JA HYÖTYKASVIPUUTARHA

KEKKILÄ JA HYÖTYKASVIPUUTARHA

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ KEKKILÄ GARDEN

Rakastan puutarhanhoitoa, sitä tunnetta kun sormet voi upottaa multaan. Kaupunkikodissa sille on niukemmin mahdollisuuksia, mutta saaripaikan pihapiiri luo mahdollisuudet mihin vaan. Kasvihuone rakennettiin saareen jo monta vuotta sitten, ja vuosien mittaan siellä kasvatettavien lajien määrä ja laatu on tarkentunut. Parhaiten siellä voivat ( ja omaan puutarhurin tapaani sopivat) yrtit, joista saan satoa hetimiten, sillä pidemmän kasvukauden tomaatit, perunat, zuccinit ja muut enemmän aikaa ja multaa vaativat lajit ovat antaneet satoa vasta kun me jo olemme lomien jälkeen palanneet kaupunkiin.

Kasvihuoneessa on Kekkilän Viherlaatikot, jalalliset ja tyylikkäät mustat laatikot, jotka sopivat mitä parhaiten yrteilleni. Lajikkeina on minttua, piparminttua, sitruunamelissaa, rosmariinia, salviaa, basilikaa, tilliä ja korianteria.  Kaipasin jo viime kesänä lisää tilaa tomaateille, salaateille ja vaikkapa chilille.  Siitä se idea sitten lähti…

HYÖTYKASVIPUUTARHA rakentui alkukeväästä kasvihuoneen viereen. Nappasin puutarhaliikkeestä neljä lavakaulusta, mustaksi käsiteltyinä, ja kokosin niistä kaksi suurta laatikkoa.  Täytin laatikot Kekkilän Luonnonmukaisella Puutarhamullalla.  Toiseen laatikkoon istutin neljää erilaista salaattia taimina, ja toiseen tomaatteja sekä salviaa. Tomaateille laitoin Kekkilän vihertuet laatikon takareunaan tukemaan kasvavaa tainta.  Mallit ovat Vihertuki Laine ja Vihertuki Linja. Tuulisessa saaressa tuki onkin ollut tarpeen. Tähän taaempaan laatikkoon jätin tilaa chileille, joita hankin kunhan vastaan tulee sopivia taimia.  Ensi kesänä istutan myös zuccineja ja perunaa, ehkä mansikoitakin.

Hyötykasvipuutarhan ilmeen viimeistelin hiilenmustalla Kekkilän Koristekatteella, jota meni kymmenkunta pussillista, jotta sain laatikot ympäröityä ja laatikoiden sekä kasvihuoneen välisen maan viimeisteltyä.  Kunhan juhannuksen aikaan siirryn saareen, on aika perehtyä lannoittamiseen, valikoima sopivia Kekkilän tuotteita odottaakin jo saaressa.  Lisää niistä sitten instan puolella.

Viherlaatikot, multa ja koristekate  Kekkilä Garden.  Kasvihuone Veg-et-able. Marokkolaatat La Parra. Lavakaulukset Plantagen.

 

kaupallinen yhteistyö Kekkilä Garden

kuvat Jonna Kivilahti

 

Merkitty: , , , , , , , , ,